Tare mi-e dor de mirosul de bebeluș

pixabay.com

pixabay.com

Știi cum miroase un bebeluș? Dar casa în care trăiește? Mama care-l ține în brațe a ce miroase? Dacă nu știi, poți să citești în continuare, dar nu te aștepta să-ți spun. Dacă știi, poți să citești, nu o să descriu niciun miros, nici nu aș avea cum.

Mă străduiesc să mă țin la o distanță considerabilă de ceea ce a devenit parentingul în blogosferă, dar mi-am dat seama de câteva zile că în realitate m-am îndepărtat de animalul care sunt. Aceia care greșesc crezându-mă rea o să mustăcească și prin capul lor o să-și facă loc gândul că animal sunt tot timpul, dar nu despre astfel de animale vorbesc.

Prima dată am fost conștientă de animalul care sunt atunci când din mulți nou născuți l-am adulmecat pe al meu, mirosul m-a făcut să-l recunosc ca fiind “al meu”. M-am obișnuit apoi să trăiesc cu mirosul acela și ușor ușor s-a estompat și a dispărut din câmpul meu de conștiință, a rămas doar…dor. Încă mă surprind adulmecând bebeluși, este o pornire pe care nu o pot stăpâni să lipesc bebelușul de mine, să-mi înfund adânc nasul în el și să-l respir în căutarea mirosului bebelușului meu.

Asta e magia, toți bebelușii miros la fel și totuși fiecare “al meu” este diferit, fiecare dintre noi cei care știm cum miros bebelușii, îl căutăm mereu pe al nostru.

După 4 ani de la primul copil, când am aflat că un alt suflețel crește în mine, primele amintiri au fost, culmea, despre miros! Îmi aminteam crâmpeie de noapte, plimbări, somnurile de jumătate de oră, pupături și gâdilături, dimineți obosite, disperări de mamă cu copil bolnăvior, toate impregnate puternic de mirosul de bebeluș, atât de puternic că mă întrebam dacă nu cumva mirosul încă mai există în casa mea….Există, dar nu în casă, există în mine, în amintiri, în suflet, nu știu exact unde anume l-am păstrat, cert este că e nealterat.

Zilele astea mi-au adus din nou mirosul de bebeluș și revelația că există în jurul meu oameni preocupați de ceva mai mult decât scutece, piureuri, landouri, căciulițe, chiar dacă și acestea au importanța lor, sunt oameni preocupați de viață în esența ei, oameni care încă adulmecă bebelușii, iar amintirea lui “al meu” este atât de puternică încât le arată drumul bun chiar și atunci când este vorba despre proiecte, bani, afaceri, joburi sau alte interese…

Cred că acesta poate fi un bun criteriu după care să mă ghidez în viață: simți mirosul de bebeluș? Da? Ok, atunci cred că avem ceva în comun și sunt șanse să construim împreună, cu siguranță vom găsi o cale și dacă amândoi ne vom întoarce exact ca niște animale la mirosul de la care am plecat vom fi siguri că ceea ce facem este bine, mai presus de simpatii, antipatii și competiție.

Intenția mi-a fost să scriu despre Premiile de Excelență Itsy Bitsy și chiar dacă nu prea pare, exact despre asta am scris, doar că am scris în altă limbă, în limba mirosului de bebeluș. Mai pe românește a scris Bianca și insist să citiți!

Ce treabă are Itsy Bitsy cu mirosul de bebeluș? Cred că extratereștrii ăia doi sau poate Nadia și Felix au știut de criteriul după care îmi propun să mă iau de acum încolo și au creat un radio care s-a implicat și a premiat proiecte având alături doar oameni care știu cum miroase un bebeluș. Poate că nu întâmplător, de cel puțin patru ani, când am nevoie să alung agitația și meschinăria cotidiană potrivesc radioul pe Itsy Bitsy și mă las dusă într-o altfel de lume despre care nu aș putea zice neapărat că este a copiilor ci mai degrabă a normalității, a firescului.

Recitind ce am scris îmi dau seama că tare mi-e dor de mirosul de bebeluș…și să mă implic în proiecte care susțin viața.

10 gânduri despre “Tare mi-e dor de mirosul de bebeluș

  1. 1. conform piesei *și îngerii au demonii lor* – și animalele au puii lor
    2. conform zicalei: nu tot ce pare amenințare e lup cu gura mare – cunoscându-te mă cam îndoiesc de apartenența ta la regnul animal…
    3. conform sentimentelor care mă încearcă: mândră că simțim la fel (evident, după piesa: căci noi … două simțim la fel, gândim la fel…)

  2. Pingback: Premiile de Excelență Itsy Bitsy | Despre sufletul meu

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s