Cum facem cu petrecerile adulților posesori de copii?

arhiva personală

arhiva personală

Cu petrecerile de copii suntem lămuriți cu toții, chiar și cu cele de adolescenți. Cu bani sau cu mai puțini bani, ideea este aceeași, ne dăm peste cap și facem să fie distracție pentru odor, să fie memorabil, adică să țină minte suficient încât la anul să vrea ceva și mai tare. Cum facem cu petrecerile adulților posesori de copii? Asta-i întrebarea!

Mie astea mi se par marea piatră de încercare. De câteva ori m-am trezit că am făcut lista de invitați la ziua mea în funcție de copii, adică am invitat acei prieteni care au copii pe care ai mei să-i agreeze. Sau am ales să-mi fac ziua în locuri în care copiii să aibă ce face, să se simtă bine. De fiecare dată când am procedat așa am sfârșit prin a obține un surogat de petrecere de copii cu părinți care pretind că s-au simțit bine. Am început să mă gândesc serios la treaba asta și să nu mi se mai pară atât de firească abia când mi-am dorit să-mi petrec ziua de naștere într-un fel și am realizat că nu era deloc pentru copii, dar nici nu-mi venea să las copiii la mama și să petrec fără ei. Știu, o să-mi spuneți că după ce apar copiii lucrurile se schimbă, că bla bla bla. De acord! Dar, adulții rămân adulți chiar și după ce apar copiii, cu același nevoi de adulți. Eu îmi doresc să am activitățile mele de adult printre alți adulți, să vorbim despre orice inclusiv despre copii, dar nu numai despre copii, să stăm la taclale, să consumăm alcool, să facem glume (proaste), să vorbim deocheat, să facem mișto unii de alții, să jucăm Dixit sau Catan și toate astea fără să fiu nevoită ca din două în două minute să-i explic lui fii-meu ce înseamnă cuvântul pe care tocmai l-am spus sau să umflu baloane în timp ce-mi iese berea pe nas.

La ziua mea e relativ simplu, mai ales dacă mi-o petrec acasă, curte, grătar, spațiu, nu ne călcăm deloc pe bătături. Mai nasol e când avem de sărbătorit o zi de naștere în ianuarie, după ce sunt sătulă până în gât de gătitul de sărbători.

Așadar ce facem când datele problemei sunt următoarele: zi de naștere a unui adult cu copii, chef să petrecem cu alți adulți, dar fără să facem copiii dispăruți, ceilalți adulți au și ei copii, lipsă spațiu, lipsă chef de gătit și fonduri insuficiente pentru petrecere la cârciumă?

Nimic mai simplu! Comandăm pizza, multe feluri de pizza, asta îi va încânta pe copii, se vor bucura să guste din toate și vor avea partea lor de distracție. Ați observat că cea mai mare plăcere când ne aflăm în fața unui turn de cutii de pizza, este să guști din toate? Pizza se pretează întotdeauna la un spațiu mic, rezolvă de minune și lipsa de chef de gătit, ca să nu mai spun că în ciuda haosului inițial, curățenia după o petrecere cu pizza este floare la ureche.

Noi am ales anul acesta Domino’s Pizza pentru că tot auzisem de ei, dar nu-i încercasem niciodată, așa că după câteva căutări ne-au convins să comandăm din trei motive:

  1. Oferta de până la 35% reducere la comenzile online
  2. Pizza Half – half. Mare invenție! Nu există comandă de pizza la care să nu existe măcar câțiva nehotărâți din cauza cărora întotdeauna se comandă prea mult, pentru că ei ar mânca o felie din aia, dar parcă ar vrea și o felie din cealaltă. Acum au soluția asta la îndemână, juma’ de pizza de un fel și jumate de alt fel. Economic și distractiv!
  3. Aplicația pentru mobil, foarte la îndemână, oricând, oriunde. Nu știu pentru voi, dar pentru mine contează enorm să fie totul cât mai simplu. Cu aplicația asta plasarea comenzii durează câteva minute, fără să ne îmbulzim toți în fața monitorului. Se uită fiecare frumușel pe telefonul personal, eu centralizez dorințele și plasez comanda, care este onorată în maxim 30 de minute, ceea ce e minunat. Probabil că e una din legile lui Murphy – am observat că oricât de sătul ai fi, după ce comanzi pizza ți se face foame instant și dacă durează mai mult de jumătate de oră până ajunge este chiar grav, ceea ce nu e cazul la cei de la Domino, care au ajuns foarte repede, cu pizzele fierbinți.

Noi am încercat Quattro Formaggi, Carbonara, Extravaganzza, Pomodoro, Hawaiiana, Chicken Bacon și Dominos Classic, medii, asta înseamnă 8 felii și am avut de ales din cele 4 tipuri de blat – normal, clasic italian, cu Philadelphia și blatul subțire crocant, fiecare după pofta inimii.

Preferata mea a fost Dominos Classic, că-i iute și are și ciuperci, dar asta vă spun doar așa, ca fapt divers, că atunci când e vorba de pizza, fiecare pasăre pe limba ei degustă!

arhiva personală

arhiva personală

Ideea e că blaturile le prepară pe loc, nu-s din cele congelate, iar eu le-aș da o bilă albă pentru asta. Un mare plus le dau și pentru că, pe lângă sosurile de roșii dulce și iute, au, Slavă Domnului un sos de usturoi absolut genial. Da, despre mine spun prietenii că aș fi în stare să pun usturoi și în suc! Pizza iute și cu sos de usturoi este ceva de mare excepție și din motive pe care nu le înțeleg, unele pizzerii se încăpățânează să livreze doar Kechup, ceea ce face diferența, pe mobilul meu există aplicația de la Domino și nu de la alții. Distractiv pentru copii și util pentru adulții este și Pizza Tracker-ul care-ți permite să urmărești comanda în timp real.

Prețurile sunt decente, pizza mică – 15,5 lei, pizza medie – 25 lei și pizza mare – 36 lei, cu mici variațiuni, funcție de sortimentul ales.

După ce mi-am instalat aplicația pe mobil am observat că livrează în multe orașe din țară, unele pe care le frecventez – București, Brașov, Giurgiu, Pitești, Ploiești, Sibiu și Vâlcea și asta face să fie și mai util pentru că, hai să recunoaștem, de fiecare dată când suntem altundeva decât acasă, prima întrebare serioasă care îmi vine în minte, este „unde mâncăm?”, iar acum am cel puțin o variantă testată și aprobată: Domino’s Pizza!

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s