Cum găsești pisica, așa găsești și copilul!

images

Sursa foto: imperecheri.ro

Ca omul tânăr care n-are probleme, dar își caută, exact așa ne-am comportat și noi!

Am cumpărat cele necesare, am îndesat în portbagaj grătarul, cărbunii, pătura, masa, scaunele și am pornit spre pădure, noi doi și încă alți doi – prietena mea din copilărie și cu soțul ei. Pe vremea aceea ea era destul de gravidă înspre foarte, iar eu curioasă și convinsă că sunt pregătită să devin mamă în viitorul apropiat, dar după acea zi la pădure mi-a trebuit încă un an ca să îndrăznesc.

Din nu mai țin minte ce motive, înainte să plecăm am trecut pe la ei pe acasă și tare ne-am mai îndrăgostit de cea mai pufoasă urâtă simpatică pisică cu capul turtit din câte văzusem până atunci. Cum să vă spun eu? Era urâtă cu spume, n-avea o singură culoare, nici măcar două, avea multe culori, pete, stropi, de la gri, trecând prin roșu, portocaliu, până la negru și ca să fie tabloul complet cred că avea și ceva alb. Un ghemotoc de blănoșenie somnoros care, în orice poziție ar fi stat, când catadicsea să te privească, o făcea cu un aspect turtit, mototolit, ciufulit care te îndemna să-l iei imediat la smotocit, atât de drăgălaș era.

Evident că primul gând a fost să-l luăm cu noi la pădure, așa că ne-am rugat cu cerul și pământul de ei. La început păreau neînduplecați, dar într-un final au cedat, de fapt soțul prietenei mele, viitorul tătic, care și-a spus în barbă, mai mult pentru el, dar ca să auzim și noi: „hai măh să-l luăm! Dacă reușim să avem grijă de animal, ne-om descurca cumva să creștem și copilul!” și uite-așa am ajuns noi la Țegheș patru oameni și-o pisică!

Râsete, glume, povești, grătare, băi, unde-a dispărut pisica? Și dă-i și caută și răscolește pădurea! Pis, pis, pis, puff, puff, puff, hai să-ți dea mama fripturică, unde Dumnezeu te-ai ascuns, o să te mănânce lupii, hai pis, pis, pis! Nimic, nada, nici urmă de pufoșenie, ca și când nici n-ar fi existat vreodată…

Resemnați și obosiți după îndelungi căutări, triști că am pierdut urâțenie de pisică simpatică, ne-am așezat pe pătură, lângă mașină și am încins un wist ca să ne revenim din șoc. Și chiar când începeam să ne revenim, viitorul tătic a cedat și a lăsat reproșul să-i iasă pe gură și să ne pătrundă în creier și în inimă: „vezi, noi nu am fost în stare să nu pierdem pisica, cum crezi tu că o să putem avea grijă de copil? O să-l pierdem și pe ăla prin pădure și nici nu o să ne dăm seama că a dispărut…”

După ce am mai făcut un timp haz de necaz cum îi șade bine românului, mi-am amintit că în ciuda micilor și a fripturilor, rămân cel mai fidel fan brânză din pădurea de la Țegheș, așa că am scos din geantă ca un adevărat magician cutia cu crema de brânză pufoasă pe care o am întotdeauna la mine sub pretextul situațiilor de urgență, adevărul fiind că îmi place la nebunie și nu rezist când intru într-un magazin să nu cumpăr câteva cutiuțe. Nici n-am apucat să scot căpăcelul că de pe roata mașinii, de sub aripă, turtit și somnoros și-a făcut apariția Mister pufoșenie, miorlăind a foame, dar mai ales a poftă, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, nimeni nu l-ar fi căutat atâtea ore prin toată pădurea. Norocul lui că era promoție la brânza pufoasă și aveam în geantă două cutii, că altfel…Sau o fi fost norocul meu? Mai degrabă așa, că el părea foarte hotărât să nu cedeze deloc din porția lui.

Concluzia este simplă, ce am învățat eu din această întâmplare? Că nu-i mare brânză să ai grijă de un copil sau de o pisică dacă ai în poșetă cea mai cremă de brânză pufoasă și că e foarte ușor să-i scoți din ascunzătoare și să-i chemi la masa dacă le oferi ceva pe gustul lor.

Articol pufos scris pentru Spring SuperBlog 2017.

3 gânduri despre “Cum găsești pisica, așa găsești și copilul!

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 2. Puff…. Puff….. Pufulește-te!

  2. Pingback: A rezona sau a nu rezona, unde-i intrebarea? – probuța 2 | Metafora buzz-ului

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s