Botox, acid hialuronic, consultație dermato-cosmetică

20170315_164350-compressor

Sunt Mihaela Roxana, fac 41 de ani, nu am riduri și până la 40 de ani nu m-am dat cu niciun fel de cremă, dar nu te sfătuiesc să faci ca mine! Este o mare diferență între a fi o femeie îngrijită care-și arată vârsta și îmbătrânește frumos și o femeie neîngrijită, mustind de orgoliul naturalului. Nu este un articol în care să vă spun că fără tratamente cosmetice și chirurgie plastică nu se poate. Din contră, este un articol în care o să spun ce se poate, ce aș fi putut eu, ce mi-aș fi dorit, dar nu am știut și tare m-aș fi bucurat să-mi spună cineva.

Am norocul să am un ten ok și când spun noroc, exact asta este – norocul bagajului genetic, dar chiar și așa de vreun an tot mi se usca pielea și m-am gândit că a venit în sfârșit momentul să încep să folosesc și eu creme.

Am intrat în farmacie foarte determinată știind din sursă sigură că există o zonă cu produse dermato-cosmetice, am găsit-o relativ ușor și cam aici se încheie povestea.

Nu am știut ce să aleg, sunt zeci de branduri, cu zeci de produse care fiecare face altceva. Ca să nu zic că am intrat degeaba am cumpărat totuși o cremă anti rid pentru vârsta mea și cu aia am defilat vreo jumătate de an.

Acum două săptămâni s-au aliniat planetele și a strălucit steaua mea norocoasă care pare-se că-și avea casa pe blogul mothersandthecity.ro, altfel nu-mi explic cum de luni am participat la primul eveniment organizat de fete, invitat fiind Dr. Adrian Alexandru, care a vorbit despre botox, acid hialuronic și alte proceduri de îngrijire a tenului, iar marți am mers la prima consultație dermato-cosmetică la Clinica Bio Terra Med, cu un voucher câștigat la concursul organizat de același blog.

Poate pare că fac reclamă, dar nu asta e intenția. Ce vreau să vă spun este că, nu știu alte femei cum sunt, dar eu merg la medic doar când sunt bolnavă. Asta e o mentalitate veche de când lumea și cred că ar fi cazul să o schimbăm. Îmbătrânirea, mai ales a pielii, nu este privită ca o boală sau eu nu o privesc ca pe o boală așa că nu am alocat niciodată nici timp și nici bani unei consultații de specialitate într-un cabinet de dermato-cosmetică și dacă nu primeam acest voucher probabil că nici nu aș fi ajuns vreodată.

Cert e că m-am dus eu ca o floare nemachiată ca să vadă bine doamna doctor ridurile (ok, am riduri de expresie, fine, așa cum e firesc!!!) și cumva nerăbdătoare să primesc o recomandare de cremă anti-rid potrivită vârstei și tipului meu de ten. Marea surpriză a venit din faptul că simpatica doctoriță mi-a vorbit jumătate de oră despre rozacee eritematoasă, o afecțiune a pielii pe care o am din adolescență și care la bătrânețe poate degenera în pustule ce se pot infecta, pe lângă că sunt extrem de inestetice, iar mult așteptata cremă de întinerire s-a transformat în două creme, una CC care corectează imperfecțiunile de culoare ale pielii și una care tratează roșeața, și apa micelară AR (AR vine de la anti rozacee, nu de la anti rid, cum credeam eu :)).

Am mai aflat și că la acest tip de ten nu prea există proceduri cosmetice recomandate, singura care nu dăunează fiind microdermoabraziunea – și spun asta pentru că de câte ori m-a prins câte o cosmeticiană pe la saloanele pe care le frecventez, m-a supus diverselor tratamente care chipurile ar fi trebuit să-mi curețe tenul, dar mai rău mi-au făcut, agravând cuperoza.

Cel mai tare lucru pe care l-am aflat și mă oftic de nu mai pot că abia acum, este că rozaceea se ameliorează cu tratament laser. Jur că mult timp din viața mea m-am stresat cu roșeața asta din obraji! Abia pe la 30 de ani, odată cu fondul de ten mineral am reușit să o acopăr eficient, dar nu am scăpat niciodată de ea și nici nu am sperat vreodată, iar acum, după doar o jumătate de oră cu un specialist, am un plan de bătaie – tratament cu cremele de care v-am spus, câteva ședințe de microdermoabraziune și la iarnă laser, iar de la primăvară sper să ies în lume nemachiată și fără să îmi ia foc fața la cea mai mică emoție.

Sfatul este ca înainte de salonul de cosmetică să mergi la o consultație dermato-cosmetică, ca să știi ce să ceri și mai ales ce să nu accepți de la cosmeticiană.

Iar celălalt sfat, înainte de ultimul, este să mergi la vârsta mică la un medic specialist în dermato-cosmetică, chiar din adolescență, tocmai pentru a ști ce fel de ten ai, care-i sunt sensibilitățile, la ce afecțiuni ești predispusă.

Ultimul sfat are legătură cu evenimentul la care am fost, cel cu chirurgia plastică, botoxul și acidul hialuronic – apelați la un specialist! Am văzut până la acest eveniment femei care și-au injectat hialuronic și/sau botox și aveau fața imobilă – sindromul frozen face, iar la eveniment am văzut femei frumoase, cu un aspect îngrijit, care-și injectaseră și ele hialuronic și/sau botox pentru a reda tonusul și fermitatea pielii, pentru a umple câteva riduri, păstrându-și totuși firescul ridurilor de expresie. Ei bine, diferența dintre aceste femei este dată de exact medicul care face injecția, așadar, mare grijă pe mâna cui te lași! În funcție de asta poți arăta fie ca o Barbie penibilă, fie ca tine în cea mai bună variantă la vârsta pe care o ai.

16996286_1211277935665857_9056484347303524712_n

foto credit: Nicu Teapa Vlasceanu

Un gând despre “Botox, acid hialuronic, consultație dermato-cosmetică

  1. Pingback: M-a înzestrat Doamne Doamne cu un ten frumos | Mihaela Roxana...

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s