Cum fac să mă audă copilul înainte să urlu?

300x250 (1)

Sursa foto: ParentingHub by TDM

Am făcut haz de necaz urmărind acest video în care o femeie îi spune copilului pe un ton frumos să se încalțe, îi spune de câteva ori, începe să ridice tonul pentru ca în final să urle pentru a fi auzită. Amuzantă mi se pare nemulțumirea copilului în fața unei mame despre care spune că „tot timpul urlă”.

Am rezonat puternic cu femeia din video pentru că l-am surprins de multe ori pe Vmare plângându-se sau doar afirmând că eu urlu tot timpul. Memorabil este un episod în care el și vărul lui stăteau de vorbă despre zodii fără să știe că eu îi aud. Vmare îi spune că mama lui e taur, vărul îi răspunde că și mama lui este tot taur, la care Vmare, suav: „nu cred că mama ta este taur, nu am auzit-o niciodată urlând așa cum urlă mama mea!” Și adevărul este că de cele mai multe ori pentru a reuși să ieșim din casă, după ce le spun de 10 ori ce au de făcut, sunt nevoită să urlu.

Ieri, după un astfel de episod, am făcut un experiment și le-am arătat filmulețul, întrebându-i dacă au auzit ce le-am spus înainte să încep să strig ca o isterică. Amândoi au recunoscut că nu au auzit nimic până când nu am urlat și că în general nu mă aud decât când vorbesc foarte tare și eventual sunt și nervoasă.

Desigur că fiecare dintre cei care se regăsesc în filmuleț (nu e nevoie să recunoașteți public, puteți pretinde în continuare că sunteți părinții perfecți, sic!!!) are o explicație a acestui comportament și știe măcar la nivel teoretic cum ar trebui să facă, așa că nu vin cu sfaturi, mai ales că nimic nu mă califică pentru asta, faptul că sunt mamă nu e suficient ca să fiu și specialist în parenting.

Vă spun doar că pe 13 mai, la Rin Grand Hotel, București, Dr. Laura Markham va susține două conferințe care fac parte din seria Conferințele TOTUL DESPRE PARENTING și sunt dedicate părinților și educatorilor. Ele se intitulează Cum să devii părintele blând de care are nevoie copilul tău și aici sper eu să aflu nu neapărat cum să nu mai urlu, pentru că nimeni nu urlă din capul locului, ci cum să fac să mă audă copilul când vorbesc pe un ton normal, și Cum să crești un copil inteligent emoțional. Despre inteligența emoțională am tot auzit, eu mă bucur tare mult că în sfârșit pare să i se acorde atenție, chiar dacă mai e mult până departe. Atât spun că în viață poți suplini cu cunoștințe și abilități cam orice și te descurci onorabil, dar inteligența emoțională nu o poți înlocui cu nimic, o ai sau nu o ai și majoritatea oamenilor nu o au, din păcate.

Cine este Dr. Laura Markham?

Este fondatorul http://www.ahaparenting.com , psiholog clinician și autorul cărților „Părinţi liniştiţi, copii fericiţi: cum să înlocuim ţipetele cu conectarea” (ce v-am spus eu???) şi „Părinţi liniştiţi, fraţi fericiţi: cum să creştem fraţi prieteni pe viaţă”, publicate în limba română de Multi Media Est Publishing.

laura markham

Sursa foto: ParentingHub by TDM

Cine organizează conferințele Dr. Laura Markham?

ParentingHub by TDM – divizia de evenimente a platformei TOTUL DESPRE MAME, iar pentru înscrieri intrați AICI!

 

3 gânduri despre “Cum fac să mă audă copilul înainte să urlu?

  1. Haha. Eu am aplicat și… n-ai auzit, nasol, ghinion, am plecat mai departe i-am lăsat acasa :)))
    Să vezi șoc și groază în 5 min cand au dat telefon „unde ești” :)))

  2. Pingback: Ce se vede este comportament, nu emoție! | Mihaela Roxana...

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s