Rețeta unei vacanțe speciale

VacanteSpeciale.ro-Superblog-Primavara2017_160

Sursa foto: vacantespeciale.ro

După 5 ani de blogging și de prezență în online lumea știe despre mine câteva lucruri care chiar dacă par lipsite de importanță, puse unul lângă altul pot contura destul de exact personalitatea mea: cel mai mult pe lumea asta îmi displace canicula, mă hrănesc cu înghețată, nu reușesc să mă adaptez unui job cu program fix, mă plictisesc repede, am mulți amici, îmi plac petrecerile, apreciez autenticitatea, ador poveștile, sunt prietenă cu un Vrăjitor și de la el am învățat să ascult cerul, soarele, luna și pomii, am o relație specială și profundă cu marea, iarna este minunată la gura sobei,  iubesc lalelele și caut simboluri peste tot în juru-mi.

Dacă le-aș trimite celor de la CND Turism descrierea asta (lor, pentru că ei sunt dispuși să caute zboruri convenabile și cel mai bun tarif la cazare), cu rugămintea de a-mi face câteva oferte turistice, ai putea ghici ce mi-ar propune? Eu cred că dintre atâtea vacanțe speciale, ar alege un circuit. Le-aș solicita un circuit de trei săptămâni, să-mi ajungă! Îmi plac vacanțele lungi, să fac totul pe îndelete, să vizitez, dar să am timp și să șed când am chef. Așa cum stând acasă se înfiripă dorul de plimbare, tot așa o vacanță reușită să se încheie cu dorul de acasă! Iar dacă ar fi să pun descrierea de mai sus într-un singur cuvânt care să fie definească în același timp un loc, dar și o atitudine, acest cuvânt ar fi Spania.

Primul zbor – Barcelona

Cunosc orașul, îmi place să revin fără disperarea turistului care are de bifat o listă lungă de obiective și chiar dacă ajung în locuri noi, tot pe îndelete vizitez, lăsând mereu deschisă posibilitatea unei reîntoarceri.

O zi la parc Guel, străbătut pas cu pas, savurat, povestit, privit din toate unghiurile posibile. Acolo, pe acel deal îmi pare că soarele este parcă mai blând ca-n alte locuri, iar porumbeii mai prietenoși și uneori obraznici, iar sangria e amețitoare în carafele imense. Îmi place să recitesc poveștile despre Gaudi, să-i privesc lucrările și să-mi imaginez într-un acces de orgoliu că vreodată, dacă revin de suficient de multe ori, îi voi înțelege mintea sucită și rotundă în același timp.

Cartierul Gotic, fără hartă și fără ceas, purtați doar de emoție. Altă zi ar fi cu dus și-ntors pe Rambla, cu un popas pe plajă și tinto de verano în port, o vizită la acvariu și cornete cu fructe de la Boqueria. Vacanțele mele sunt cu mic dejun la hotel și-apoi multă flexibilitate, mâncat paella pe stradă sau doar fructe și jamon, lăsând loc cinei cu prietenii, fără prea multă planificare, din papucii mei strictețea nu face decât să omoare vacanța.

Al doilea zbor – Madrid

De când am citit în Soția din Paris despre povestea de dragoste dintre Ernest Hemingway şi Hadley Richardson, visez să ajung într-o duminică seara la luptele cu tauri la Plaza de las Ventas. Perspectiva asta mă înfioară însă acolo dacă aș fi sunt sigură că emoția m-ar ține pe loc cu respirația tăiată.

Tot tradiției locale i-aș dedica și-o noapte de Flamenco la Corral de la
Moreria –respir pașii de dans, inima mea pompează în ritm de flamenco, aspir să am în viața asta sau poate în următoarea, prestanța și eleganța acestor aprige dansatoare. După o astfel de noapte m-aș lăsa purtată într-un tur hop on hop off, cu harta în buzunar, cine știe, poate la Palacio Real sau la Stadionul Santiago Bernabeu.

Al treilea zbor – Valencia

Păstrând apetitul pentru tradiție prima ar fi Arena de Coride și pentru că este foarte aproape, nu aș rata Gara de Nord aflată în centrul orașului, remarcându-se prin mărimea impresionantă.

Măcar două zile le-aș dedica La Ciudad de las Artes y las Ciencias cu cele 6 edificii inaugurate pe parcursul a peste 10 ani: Hemiferic, Muzeul Științelor, Umbracle, Oceanografic (cu cel mai mare acvariu din Europa), Palatul Artelor Regina Sofia și Agora.

Nu aș rata turul orașului, aceste minunate hop on hop off care-ți permit să cobori și să urci din și în autocar de câte ori ai chef, lăsându-ți libertatea de a vizita orice vrei, de a petrece cât timp vrei, unde vrei.

Pentru că echipa tânără a agenției de turism cu care pun la cale o astfel de vacanță este foarte flexibilă, din Valencia vom avea la dispoziție un minibus cu care să ne mișcăm prin zonă, ideea fiind să prindem ultima zi de miercuri din luna august în Buñol, orașul în care din 1945 anual are loc La Tomatina, mai pe românește celebra bătaie cu roșii pe care o vedeam în fiecare an la televizor și mă apuca așa o exaltare și o bucurie încât de data asta nu o mai ratez, voi fi acolo, în mijlocul bulionului, unde distracția e maximă.

Costa Blanca la final de circuit este ca sarea și piperul, zile de plajă și bălăceală unde sufletului îi place mai mult, sigur pe listă vor fi Xabia și Denia, poate chiar cu o noapte de cazare undeva într-o căsuță pe malul mării ca să petrecem seara cu băștinașii pescari pe ritmuri de muzică latino.

VacanteSpeciale.ro-Superblog-Primavara2017_130

Sursa foto: vacantespeciale.ro

Câteva zile le rezerv Benidormului, oricând mă întorc cu drag la Mundomar unde am văzut cel mai frumos spectacol cu delfini, iar Terra Mitica – uriașul parc de distracții îmi va oferi doza de adrenalină pe care nu o refuz niciodată.

Ca să închei vacanța în plină glorie, înainte de zborul de la Alicante spre acasă, ultima noapte o voi petrece până-n zori la Benidorm Palace, un spectacol-glamour cu de toate, care să mă proiecteze spre următoarea vacanță.

Acum inima spune Spania, dar indiferent de destinațiile viitoare, vacanța sufletului meu trebuie să conțină următoarele ingrediente:

  • Să fie lungă;
  • Să fie în tihnă, fără obiective de bifat, doar cu locuri de vizitat, savurat și iubit;
  • Să-mi fac singură programul zilnic, chiar dacă depind de câteva termene mari, gen zi și oră de decolare;
  • Să fie flexibilă în privința cazării și a meselor.

Vacanța ta de vis cum arată?

Articol scris pentru Spring SuperBlog

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s