Ziua când viața a dat cu ciorba de pereți

Wu-xing-App

Sursa foto: wuxing.ro

Când am inspirația să mă opresc din goana nebună de zi cu zi îmi dau seama că tot ce mi se întâmplă vine către mine cu un scop și că atunci când lucrurile par să o ia razna este pentru că nu ascult. Viața este simplă, doar când noi o complicăm aiurea ne dă câte un bobârnac peste nas ca să ne trezim și să vedem mai bine, asta ca să nu mai spun că uneori avem soluția sub nas și nu o vedem tocmai pentru că ni se pare prea simplă. Vine atunci viața și face o glumă care să complice un pic lucrurile, atât cât să le luăm în seamă!

Așa se face că aveam de scris articolul ăsta pentru ediția Spring a SuperBlog, cu deadline azi și tot azi, acum, de dimineață trebuiau să vină din țări străine și îndepărtate dragii mei prieteni din copilărie care între timp au devenit soț și soție și au 3 copii. De 10 ani nu au mai fost în România, nu mai au pe nimeni aici, doar prieteni, așa că ne-am oferit să-i luăm de la aeroport și să-i găzduim pentru câteva zile. Ei mi-au spus să nu mă stresez, dar ce sunt eu – urechi de lemn – să îi ascult?

Ieri toată ziua am făcut casa lună, aseară am gătit ciorbă cu afumătură și mâncare de mazăre, m-a prins 12 noaptea în bucătărie. Înainte să mă apuc de treabă mi-am pus în cap și vopseaua, henna, că doar așa mă mai vopsesc și era musai să arăt bine. Cu asta stau de seara până dimineața și mi-am făcut eu socoteala cât se duce domnul la aeroport să culeagă prietenii proaspăt aterizați, numai bine am timp să scot vopseaua din păr, să mă spăl și să mă usuc.

Toate merg ca unse, unse cu stres, că de ieri zici c-am intrat în priză, de parcă veneau la mine cel puțin ultimii împărați ai Chinei și nu prietenii mei de-o viață, viață care azi a avut chef de joacă, pare-se!

Înainte să intru la baie zic, hai să bag mâncarea în frigider, deschid ușa, pun cratița cu mâncare pe raftul de jos, iau și oala cu ciorbă și ce să vezi? Mi se rupe mânerul, în toată bucătăria e numai zeamă, tăiței, cărniță afumată, morcovi fin tocați….Catastrofă! Și ca și cum asta nu ar fi fost destul, în cădere, ciorba s-a revărsat și-n frigider, că era deschis, de pe rafturi atârnă tăiței, iar mazărea e inundată de zeama bine acrită cu borș proaspăt. Cu mișcări sigure, fără să ezit, arunc totul la gunoi, strâng cât se poate cu mătura și fărașul, apoi intră în acțiune mopul, cât să pot ajunge în siguranță la frigider fără să-mi rup gâtul pe gresia bine unsă cu grăsimea de la afumătură. Spăl și frigiderul din care reușesc să salvez doar legumele, mai spăl încă o dată gresia, pun mopul la loc exact la timp ca să deschid ușa pe care dau năvală o armată de oameni dragi și hămesiți. Eu? În pijama, cu vopseaua în cap, plină de nervi, cu câteva fire de pătrunjel pe vârful papucilor de casă, printre îmbrățișări și pupături apuc să le povestesc ce-am pățit.

– Doar ți-am spus să nu te stresezi, oricând e gașca mare merge de minune mâncare chinezească!

Ce vorbesc ei acolo? Eu trebuie să întru la baie, afară e frig, deci nici pomeneală să pot ieși cu părul ud la restaurant. La asta mă gândeam când cineva îmi flutură victorios telefonul prin fața ochilor:

– Noua aplicație Wu Xing! Asta e soluția care te scapă de stres, fii atentă! Mi-am instalat aplicația de cum m-am dat jos din avion, ăsta e primul lucru pe care-l fac când ajung într-un oraș, caut mâncare chinezească și musai să aibă aplicație pentru comenzi online de pe telefon, uite că avem noroc, au și discount de 15% la toate comenzile online! Ia să vezi ce bine merge, până scapi tu de chestia aia din păr numai bine vine și mâncarea, nici nu trebuie să ieșim nicăieri, stăm aici, ție ți se usucă părul, noi ne tragem sufletul, punem burta la cale și nici nu se uită nimeni ciudat la noi că ne comportăm ca niște nebuni care nu s-au văzut de 10 ani!

Încă năucă după o dimineață furtunoasă petrecută pe jumătate în frigider, nu m-am împotrivit deloc, i-am lăsat pe ei și m-am dus să fac un duș ca să mă liniștesc, are și efectul ăsta asupra mea. Nu numai că-mi relaxează corpul, dar îmi liniștește mintea și văd mai bine lucrurile, încep să se lege și de cele mai multe ori înțeleg de ce, care este motivul pentru care mi se întâmplă anumite chestii. De data asta a fost la fel, exact când am auzit soneria de la interfon, semn că sosise mâncarea, mi-a picat și mie fisa: aveam de scris pentru SuperBlog un articol despre mâncare chinezească, despre cum au păstrat ei tradiția de a împărți cutiuțele cu mâncare, de a le da de la unul la altul ca să guste toți din toate bunătățile, iar eu m-am plâns că nu am avut o astfel de experiență, că nu știu cum e, că la mine în oraș nu se întâmplă, că eu sunt mai tot timpul singură și nu am cu cine să împart, așa că viața, draga de ea, mi-a dat experiență, a dat cu ciorba de pereți ca să pot să mă bucur eu de măsuța din living pe care când am ieșit din baie erau vreo 10 cutiuțe roșii pe care ce credeți că scria? Share your box! Iar mucalitul meu prieten le dădea copiilor lecții de folosit bețișoarele, toată lumea se distra dând cutiile din mână în mână, fiecare pescuind cu stângăcia europeanului ciorbar câte-un tăițel sau o furnică, un colțunaș sau un pachețel de primăvară, asta până când toți am renunțat la pretențioasele bețigașe și am scos la atac cele mai de nădejde degete de pe care puteam linge aromatele sosuri în care înotau bucatele chinezești.

Era un moment de share your time & share your memories, toată lumea împărțea mâncare, amintiri, voie bună, în jurul măsuței din living se împărțea viață și asta e tot ce contează pentru astăzi!

Aceasta este o întâmplare reală petrecută chiar în această dimineață și am ales să o shareuiesc cu cititorii mei în cadrul concursului Spring SuperBlog.

4 gânduri despre “Ziua când viața a dat cu ciorba de pereți

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s