Bărbații șterg lacrimile cu coliere de perle

Nihal-49173-718x1024

Sursa foto: bb-shop.ro

Mi-a spus cineva despre coțofene că sunt hoațe, că fură tot ce strălucește, că își umplu cuiburile cu bijuterii. Tot din auzite știam și că sunt foarte inteligente, dar nu prea am crezut până când nu am avut o discuție foarte serioasă cu una dintre ele.

M-am mutat la curte de câțiva ani și la început, neștiutoare cum eram, mi-am scos inelul și l-am lăsat pe masă ca să mă dau cu cremă pe mâini. Dus a fost! În picaj de pe gard l-a înhățat de n-am apucat să văd decât că zboară înspre pădure. N-am zis nimic, am pus-o pe seama neștiinței și mi-am propus să fiu mai atentă, cu toate că mi-a părut rău, era inelul de logodnă. M-am consolat cu ideea că mi-a rămas verigheta.

De atunci le privesc cum vin dimineața și sunt foarte atente la tot ce se întâmplă prin curte. Le studiez și mă fascinează, cu toate că am o pisică foarte curajoasă, este o coțofană care mereu o atacă. În așa fel se așează și pornește în viteză, fâlfâie aripile foarte tare încât biata mâță mai mereu sfârșește prin a se ascunde în casă. Mereu aceeași coțofană îi vine de hac, restul nu se bagă, doar fac gălăgie.

Nu știu de unde mi-a venit ideea că asta care hăituiește pisica este aceeași cu cea care mi-a furat inelul. Am pus ochii pe ea, am învățat să o recunosc dintre toate suratele și îi acord toată atenția când sunt prin curte, ba chiar am început să-i las bucățele de pâine și miez de nucă. Întotdeauna, înainte să zboare spre pădure cu prada în cioc îmi arunca o privire care parcă spunea mulțumesc și dacă ea îmi vorbea cu ochii, am început și eu să-i vorbesc cu vorba. “Poftim o nucă!” sau „Să nu îndrăznești să-mi furi agrafa!”, „Îți place noul meu inel?”, până într-o zi când am întrebat-o ce părere are despre cerceii pe care îi asortasem corsetului negru din piele și fustei lungi cu un fel de trenă, tot neagră și ea. Eram machiată puternic, cu ochii conturați cu kohol negru ca pana corbului și gene alungite de rimel. Invidia față de culoarea corbului cred că a determinat-o să-mi vorbească sau poate faptul că se consideră mai frumoasă decât ruda ei mai mare (da, da, corbul, coțofana și cioara sunt din aceeași familie!!!), cert este că s-a apropiat și nu s-a mai oprit din sfaturi până când nu m-a convins să o urmez la cuibul ei de la marginea pădurii:

– Chiar de ai tu pielea albă și ți-ai făcut buzele roșii ca sângele, ești prea întunecată, ești neagră și dai impresia de rece, cumva trebuie să îndulcești ținuta asta. Uită-te la mine! Vezi? Sunt neagră, am atitudine, dar ceea ce mă scoate în evidență printre atâtea ciori și corbi este albul ăsta de pe piept. De-ar fi fost penele astea roșii ca cerceii pe care ți i-ai pus nu aș fi arătat oare ca un papagal? Privește-mi penele albe! Nu sunt oricum, este un alb perlat. În neamul coțofenelor avem o legendă care spune că dacă dormim cu pieptul pe bijuterii, penele capătă strălucire și cu cât sunt bijuteriile mai frumoase, cu atât penele sunt mai lucioase. Când eram mai tânără credeam că orice strălucește merită adus în cuib, dar viața m-a învățat să fac diferența, mă uit la ținută, la prestanță și la atitudine, nu iau de la oricine! Așa am descoperit perlele Majorica, de origine spaniolă, în sideful lor fiind concentrată toată măiestria meșterilor care le șlefuiesc manual, dar și eleganța femeilor care le poartă. Sunt bijuterii delicate care definesc ținute puternice.

Tot trăncănind am ajuns la cuibul ei care era plin ochi cu tot felul de minunății de m-am îmbătat pe loc cu speranța că voi găsi ceva care să-mi completeze negrul hainelor. Nu m-a lăsat să iau nimic, dar a înghițit o mărgică fermecată și s-a transformat din coțofana mare care era în cea mai mică coțofană-breloc pe care am atârnat-o la chei și așa m-a condus în cel mai apropiat magazin Splend’Or din care să-mi aleg bijuteria perfectă. M-am trezit înconjurată de cele mai delicate colecții, nici nu știam la ce să privesc mai întâi. Am probat inele, coliere, brățări, pandantive, la fiecare dintre ele prietenei mele îi sclipeau ochii de poftă, nici nu știu cum de se putea abține. Vânzătoarea binevoitoare mă ajuta cu sfaturi, chiar mi-a trecut prin cap că nu aș fi avut nevoie să iau coțofana cu mine pentru că sigur găseam cea mai bună consiliere în magazin, alături de bunăvoință și un gust pentru frumos cum nu mai întâlnisem.

Când am probat cerceii Essential am oftat amândouă și am exclamat „Ăștia sunt!”, perfecți, trei perle ce adunau în ele luciul și irizația naturală, lucrate tradițional în Insulele Mallorca, din elemente organice, naturale și marine. Trei bobițe care-mi îndulceau ținuta rece și mă transformau într-o delicată doamnă cu atitudine!

300_bij_20218

Sursa foto: bb-shop.ro

Înainte să plec la petrecere am dus coțofana la cuibul ei, s-a dat de trei ori peste cap, a revenit la dimensiunea normală și am botezat-o Majorica, iar ea, mulțumită de Splendor-ile pe care le văzuse, mi-a spus povestea până la capăt:

– Să nu crezi ce se spune, cum că noi coțofenele suntem hoațe! Oamenii zic așa pentru că nu știu adevărul sau poate pentru că le este greu să creadă. De fapt rolul nostru este să ajutăm femeile adevărate să devină din ce în ce mai frumoase, perfecte chiar. Dacă eu îi iau un cercel, ea va merge în magazin să cumpere o altă pereche, mai frumoasă! Sau va plânge și va fi tristă până când lacrimile i se vor transforma în perle – nu, să nu crezi asta! Va plânge până când bărbatul visurilor îi va șterge lacrimile cu un colier din perle! Cu cât avem în cuib mai multe chestii strălucitoare, cu cât ele sunt mai valoroase, cu atât penele noastre albe sunt mai frumoase și ăsta este semn că suntem înțelepte, iar o coțofană cu cât este mai înțeleaptă cu atât va aprecia bijuterii mai fine, așa ca Majorica, va avea puteri magice și va da cele mai bune sfaturi unei doamne care va face senzație la petrecere, prin simplitate, delicatețe și bun gust!

Logo-Splendor-pasiune-pentru-bijuterii-RGB-300x109

Sursa foto: bb-shop.ro

2 gânduri despre “Bărbații șterg lacrimile cu coliere de perle

  1. Mie mi-a rămas gândul la o brățată de la Splendor pe care am probat-o înainte de Crăciun. E formată din bile mici de aur mat și o inimă la mijloc. Nu pot să adaug aici poza?

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s