Folosește produse din plante asemeni cărora ți-ai dori să fii!

20170331_153610 (2)

Arhiva personală

Te-ai întrebat vreodată de ce nu există dermato-cosmetice cu extract de floare de corcoduș? Mie îmi place să-mi pun astfel de întrebări uimindu-mă uneori răspunsurile pe care inteligența mi le oferă.

Am răbdare câteodată să citesc etichetele produselor, mai ales atunci când urmează să cumpăr un produs nou despre care nu știu nimic. Sunt un om practic așa că mi-a fost mult mai ușor să învăț ce nu e bine să conțină diverse. La cosmetice, că despre ele vorbeam, mă uit să scrie că nu conțin parabeni, eventual că nu au parfum sau dacă au, să fie hipoalergen. Mai nou vânez produsele cu acid hialuronic, iar după ce am primit cadou o consultație dermato-cosmetică am învățat ce anume să caut pentru tipul meu de ten.

Am mai scris despre asta de curând, am o piele afectată de rozacee și asta complică lucrurile destul de tare pentru că sunt foarte puține produse care mi se potrivesc. Desigur, asta nu mă împiedică să mă joc atunci când sunt în fața raftului. Când toată lumea are la îndemână măcar un smartphone cu conexiune la internet este foarte ușor de descifrat o etichetă și cu toate astea jocul meu preferat este de-a ghicitul, un fel de joc de cultură generală combinat cu intuiție și un strop de imaginație.

De exemplu, văd o cremă cu extract de castravete și încerc să ghicesc beneficiile asupra tenului gândindu-mă la ceea ce știu deja despre castravete: are un gust proaspăt și conține multă apă. Confrunt cu atotștiutorul internet și într-adevăr, respectiva cremă are efect tonic și hidratant.

Merg mai departe, ulei de argan pentru păr, îmi amintesc că este considerat de aur în Maroc deci ar trebui să confere strălucire, părul ca să fie strălucitor e musai să fie bine hrănit, mătăsos. Verific pe google și da, uleiul de argan redă fermitatea părului, catifelează, hidratează și îmbunătățește elasticitatea.

Ajung în fața secțiunii de la Farmec, marca completă pentru întreaga familie, cel mai mare brand de produse cosmetice românești care văd că nu contenește să țină pasul cu moda și să scoată noi și noi produse. Imposibil să nu remarc produse pe care nu le știam, noutatea fiind că pe ambalaj apar ingrediente naturale. Mi se terminase apa micelară așa că scanez rapid după sticluța cu etichetă roz – am învățat de la doctor că e general valabil pentru toate mărcile cunoscute ca tot ceea ce este roz are la bază o formulă blândă cu pielea și că pentru tenul meu cu cuperoză este bine să caut aceste produse ca să evit alte iritații. Apuc sticla și surpriză: Apă micelară cu Orhidee!

531-farmec-apa-micelara-2

Sursa foto: farmec.ro

Tot cu chef de joacă mă gândesc la orhideele mele de acasă, săracele, iar nu le-am udat de două săptămâni! Am 4 orhidee, roz, albă, galbenă și portocalie, sunt singurele flori pe care le țin în casă, altfel am multe în curte – pe astea le mai udă și Doamne – Doamne, că în baza mea s-ar transforma totul în deșert. Pe cele din casă îmi amintesc foarte rar să le ud, doar atunci când frunzele încep să se rideze de uscate ce sunt și totuși mai mult de jumătate de an din cele 4 ghivece cresc niște flori absolut spectaculoase. Sunt foarte frumoase, au niște culori superbe, dar ceea ce m-a impresionat mereu la orhidee este că în ciuda condițiilor de secetă nemiloasă în care le găzduiesc, ele continuă să facă niște flori cărnoase, catifelate și care se păstrează foarte mult timp. Ba mai mult, îmi amintesc că în martie, printre alte cadouri am primit și o tijă de orhidee cu foarte multe flori înfiptă într-o eprubetă minusculă în care mai mult de trei linguri de apă nu erau și s-a menținut viguroasă aproape o lună. Așadar, ce aș putea eu deduce despre apa micelară cu orhidee, păstrându-mă în limitele jocului meu? Aș crede că pe lângă curățarea blândă a pielii cu ajutorul micelelor care se desfac și atrag particulele de sebuum, urmele de machiaj și praful, apa asta cu orhidee, ar putea face cumva ca pielea să păstreze în interior, pentru mai mult timp, apa aia puțină pe care o beau eu, pentru că, să ne înțelegem, nu am nimic personal cu cele 4 ghivece de pe pervazul bucătăriei, pur și simplu sunt zgârcită cu apa, cu mine, cu pisicile, cu florile. Respectând principiul ar trebui ca produsele cosmetice cu extract de floare de orhidee să aibă darul de a păstra apa, ceea ce ar însemna un ten hidratat, prin urmare ameliorarea ridurilor și efect vizibil de întinerire. Stop joc! Scot telefonul și caut “Beneficiile extractului de orhidee”, iar google cel prietenos și a-toate-știutor îmi spune că mintea mea funcționează brici și că deducțiile mele sunt foarte adevărate, floarea de orhidee conține cantități generoase de polifenoli și polizaharide care în combinație cu celelalte ingrediente naturale acționează asupra radicalilor liberi având ca principal efect asupra pielii fermitatea și întinerirea. Odată confirmarea obținută produsul este validat, îl pun în coș și cum nimănui nu-i șade bine singur, îl însoțesc cu Crema hidratantă non-grasă cu Orhidee, tot cu gândul la apa aia pe care nu o beau, dar o vreau și dacă nu o am, măcar cu orhidee să dau pe față, că știu ele mai bine cum să facă să păstreze apa în așa fel încât să am tenul ca floarea aia albă, cărnoasă, catifelată și proaspătă.

530-farmec-crema-hidratanta-2

Sursa foto: farmec.ro

Mulțumită de noile achiziții, mă îndrept spre casa de marcat gândindu-mă la florile de corcoduș: de ce ar face cineva cosmetice cu extract de flori de corcoduș când acestea se scutură doar când te uiți la ele, atât de sensibile sunt, chiar de copacul înflorit aduce zâmbete și exclamații de uimire? Păstrez gândul și-l însoțesc de sfatul pentru mine – pentru piele folosește produse cu extracte naturale din plante asemeni cărora ești sau ți-ai dori să fii!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2017

Lasă-mi un comentariu! Îți răspund imediat :)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s