Despre mine

Primul lucru ce-mi vine în minte despre mine este că sunt corectă, intuitivă, inteligentă, cu o capacitate ieșită din comun de a vedea mai departe de aparențe, de a anticipa și de a înțelege lucrurile uneori ieșind din tiparele comune și având opinii incomode la care nu renunț de dragul salariului, al compromisului sau al prieteniilor.

Sunt onestă cu ceea ce simt chiar dacă acest lucru este contrazis de toți cei din jurul meu. Aș putea spune că autenticitatea are un miros specific, discret, greu de distins și că nasul meu este foarte fin. Într-un mod bizar, imposibil de explicat folosind rigorile logicii, ajung să acord încredere totală unora aflați la început de drum, cu un potențial pe care prea puțini îl văd și să resping oameni, idei, proiecte care sunt “pe val” dar nu au consistență. Timpul mi-a demonstrat mai mereu că am dreptate, că lucruri care acum 3 ani păreau o nebunie – excentricitățile mele de rebel, acum sunt vehiculate aproape axiomatic în cercurile în care mă învârt. La fel cum se dovedește că oameni și proiecte cu care nu rezonez pentru că nasul meu fin îmi spune că sunt doar niște construcții false, în timp dispar și vede toată lumea că au fost un foc de paie, o formă fără conținut.

Blogul acesta a pornit acum 4 ani ca Olandezul Zburător și a fost povestea visului unui om. Între timp omul a ieșit din vis și s-a identificat cu Mihaela Roxana, eu, cea care scriu, femeie.

Am făcut psihologie, o formare de 6 ani în psihoterapie integrativă, câțiva ani buni de lucru în domeniu, empatie, credința în valorile familiei, în beneficiile relației, mă regăsesc în opoziție puternică cu actualul trend al uniformizării genurilor ca urmare a unei puternice crize de identitate, pe care îl găsesc chiar nociv.

Scriu pentru că îmi place. Scriu pentru că uneori am ceva de spus, ceva care mi se pare important să fie spus, fie pentru ceilalți fie ca să mă eliberez de vreo emoție prea multă. Scrisul îmi este mult mai la îndemână decât vorbitul, pot pune emoția în cuvinte scrise în timp ce acelea vorbite, uneori se încăpățânează să tacă.

Blogul acesta sunt eu în mediul online și mă aștept să fie tratat ca atare. Dacă vrei să te ajut, oricine ai fi tu – prieten, străin, agenție, producător, te rog să-mi ceri ajutorul, cinstit! Te voi ajuta. Dar nu încerca să mă păcălești pentru că nu e frumos, ne vom simți prost, și tu, și eu!

Statisticile spun că în ultima lună aproximativ 5000 de oameni au vizitat blogul, numărul fiind în creștere față de lunile trecute. În termeni de trafic, unici și mai ales comparând cu alte bloguri mai mari, cifrele acestea pot spune ceva. Pentru mine însă este important că știu cine sunt oamenii care mă citesc, că îi cunosc, nu numai din Google Analytics, ci mai ales din feedback-ul direct pe care îl primesc de la ei în comentarii, mailuri, mesaje pe rețelele de socializare. Știu cum sunt acești oameni, ce caută și ce găsesc ei în articolele scrise de mine, știu că mă apreciază și eu îi apreciez la rândul meu. Este vorba despre o comunitate care înainte de a fi etichetată de statistici ca fiind mica sau mare, este fidelă și îmi acordă încredere, ceea ce este foarte important. Acesta este motivul pentru care prefer să vorbim despre oameni și comunitate înainte să-mi ceri cifre iar eu să-ți cer bani. Și din același motiv prefer să scriu cinstit, să prezint experiența mea în mod real, tocmai pentru a nu-i dezamăgi pe oamenii care au încredere în mine.

În cei aproape 5 ani de când exist în online prin intermediul acestui blog, m-am implicat și am creat conținut în mai multe campanii dintre care cele mai aproape de sufletul meu au fost:

Bătrânețea nu e doar boală – Am scris pentru a mobiliza oamenii din comunitatea mea și a ne reuni ca să gătim câteva feluri de mâncare, sub îndrumarea lui Chef Viorel Copolovici, pentru 120 de copii și bătrâni aflați în îngrijirea Complexului Floare Roșie din București. (Articol1, Articol2, Articol3)

Salvați Copiii – Copii fără etichete – Am scris pentru a atrage atenția asupra nocivității etichetării, în special a copiilor. (Articol)

Salvați Copiii, Fundația OrangeE-sign siguranța online – Am scris despre acest proiect pentru a atrage atenția asupra pericolelor la care se expun copiii în mediul online și am fost în juriul concursului “Ziua Siguranţei pe internet 2013”organizat în cadrul proiectului (Articol)

Danone – Am scris cu intenția de a-mi încuraja cititorii înspre a fi deschiși să afle povestea unor branduri de succes (Articol)

Un pom pentru o casă – campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra o casă unei familii nevoiașe (Articol)

Mai Mult Verde – activități de voluntariat despre care am scris pentru a îndemna și pe alții în această direcție (Articol)

Centrul Prietenia – Am activat în cadrul centrului de socioterapie pentru tineri cu dizabilități severe și am scris despre asta pentru a îndemna comunitatea să mi se alăture în demersurile mele (Articol1, Articol2) și i-am susținut în cadrul proiectului “Campionatul de bine” (Articol)

 Colaborări online: Motivonti – Timp de doi ani am creat conținut pentru unul dintre cele mai mari bloguri colective de dezvoltare personală din România.

Mobilizarea comunităților online în proiecte offline:

  • Organizarea și moderarea întâlnirilor săptămânale cu comunitatea din jurul blogului Motivonti, octombrie 2015 – martie 2016
  • Implicarea în proiectul național Școala Altfel prin organizarea proiecției filmului Kiddo în București, Brașov și Iași, cu public ce a depășit uneori 400 de oameni
  • Implicarea în proiectul național Școala Altfel prin organizarea de activități de educație nonformală pentru clase de copii din satul Cornetu/Ilfov (Articol)
  • Psihoterapie în cadrul proiectului sistemic (POSDRU) derulat de Ministerul Muncii în parteneriat cu AGRAFICS Communications – “Decență și respect pentru vulnerabili” – cu mai multe categorii de grupuri: tineri peste 18 ani care au părăsit casele de copii, persoane fără adăpost, copii/adolescenți în situații de risc (Articol)
  • Din 2012 activez în calitate de psiholog/psihosociolog la Asociația EUROPAS unde am desfășurat următoarele activități: consiliere psihologică pentru diverse categorii de copii din cadrul proiectelor permanente implementate de Asociație, în București, Constanța, Sihlea/Vrancea, Măgurele/Ilfov, consilierea și orientarea în carieră a studenților care și-au desfășurat stagiile de practică în cadrul Asociației, respectiv supervizarea activităților de consiliere și orientare profesională și educațională a Asociației

Participarea la concursul SuperBlog 2016 – am terminat acest concurs pe locul 5 concurând cu peste 150 de participanți, cu o medie a punctajului de 95 din 100 de puncte la fiecare probă, ceea ce se traduce printr-o scriitură de calitate, echilibrată, o abordare creativă, păstrând însă limita verosimilului, demonstrându-mi versatilitatea stilului, având abordări puternic emoționale, tehnice, ironice, sarcastice și informative, în domenii diverse, precum modă, travel, cosmetice, rețelistică, avizare termică, proiecte de case, nutriție, literatură, life style, gastronomie și financiar-bancar. Am scris mai multe despre participare în acest articol. Mai jos este lista completă a articolelor scrise în cadrul concursului, în dreptul fiecărui link fiind numele sponsorului și punctajul obținut.

BlackTie și râuri de șampanie (Answear) – 97

City-break low cost, sărbătorind curajul (Ryanair) – 96

Doctor în frumusețe la 40 de ani (Gerovital) – 95

Traducerea medicală – pasul dintre viață și moarte (Swiss Solutions) – 90

Ziua când am fost ștampilă (Colop) – 88

Răsfăț romantic în București (Residence Hotels) – 94

Conectorii auriți nu sunt niște cercei drăguți (Conectica) – 94

Când pantofii sport dau din casă (Answear) – 93

Casă pasivă. Reabilitare energetică (Avizez) – 96

Buchete de flori care-mi fac ochii verzi (Olla) – 93

The final frontier. Navigație auto (Edotec) – 92

Casa viitorului trece printr-un birou de proiectare (AIA-proiect) – 96

Amintirea nu este o cabină foto (PartySnap) – 86

Niște blugi iubeau o fată (Answear) – 95

O idee de Crăciun (RAO) – 94

Reguli care mi-au îmbunătățit vizibil sănătatea (SanoVita) – 95

Primul contact cu o ființă ciudată (IntercomFilm) – 90

Pot să te iubesc? Just do it. (Answear) – 94

Visează și fă-l să te iubească! (Restaurant Citroniers) – 96

Ascultă-ți sufletul cu urechi de lemn! (WuXing) – 90

Beduin prin fabuloasa Iordania (VacanteSpeciale)– 96

Hainele sunt rama tabloului pe care îl pictăm (Answear) – 95

Grinch fură FARMECul Crăciunului (Gerovital) – 98

Prezent. Doar cu buletinul (AVBS Credit) – 96

Apariţii TV:

Prima Tv – emisiunea Totul despre mame

Antena 1 – Observator

Money TV – Ediție special, februarie 2011

Interviuri:

Revista Ioana Nr. 8/4.4.2013

Experiența și activitatea mea în online și offline mă califică să abordez subiecte din domenii diverse, demonstrate fiind marea mea adaptabilitate și capacitatea de a mă documenta corect asupra subiectelor despre care scriu.

După aproape 5 ani de blogging, privind la numărul articolelor din cele mai folosite categorii și a comentariilor din partea comunității, pot spune că am reușit să mișc ceva, să fac câțiva pași în sensul schimbării mentalităților, a educației, stilului de viață și nu în ultimul rând am generat câteva idei valoroase și folositoare.

Contact: mihaela.vasilescu@gmail.com

Telefon: 0755058085