Șapte. Două pete

Ieri pe la prânz am deschis ochii casei de la numărul 24 și te-am lăsat să intri. Mi-a fost rușine să-ți recunosc că vreau să ne iubim așa că te-am mințit că o să numărăm stelele. Tu știai deja că stelele spun doar adevărul dar ai înghițit minciuna cu vinul sec pe care l-ai sorbit din palma mea. Ori vinul ori minciuna te-a amețit un pic și ai uitat de tine. Eu am uitat de mine de când te-am cunoscut.

Când ultima stea s-a dus la culcare s-a-mpiedicat de scrumiera uitată lângă pat și m-a trezit. Nu mai eram eu. M-am căutat pe sub pătura înghesuită într-un colț, pe sub pat, chiar și sub perna ta m-am uitat. N-am găsit decât un pumn de cireșe, pesemne uitaseși să mi le dai. Am șezut pe noptieră ca să-mi mănânc cireșele și m-am zărit pe bluza ta. Eram o pată. Ce spaim-am tras, pentru o clipă am crezut c-am dispărut de tot.

Mai aveam încă timp până să se trezească lăcustele din iarba mare să caut o culoare. Și să distrug mașina de spălat, desigur J

M-am transformat în roșu și am călătorit. Doi nebuni călare pe-un ceas vechi ticăiau deasupra unui lac fără fund. Ceasornicarul ramolit a uitat să-ntoarcă ceasul și am căzut în lac, pe-o frunză. O broască cu ochii bulbucați cânta atât de tare ca să nu audă trestiile că ne iubim ca doi diavoli până deasupra noastră răsare curcubeul.

Am stors apoi o portocală și mi-am schimbat culoarea. Din coaja ei mi-am făcut o pălărie caraghioasă și am înfipt în ea acul de la cravata ta. Gătiți așa am plutit pe covorul de onoare al palatului din sticla de vin sec pe care o băusem împreună. Lume bună, prieteni, cunoștințe, toți surprinși să ne vadă împreună. Pe unii i-am sfidat, pe alții i-am privit cu blândețe – sărmani neștiutori, de alții ne-a fost milă…Am scos apoi bagheta fermecată și am rostit în șoaptă incantația: fie să dispară din palatul ăsta toți cei ce nu au cunoscut iubirea. Un foc rapid a mistuit totul, am rămas doar noi și pianul.  Ei bine, da, pianul cunoscuse iubirea și-a cunoscut-o și pe-a noastră, martor orb al pasiunii revărsate în tonuri muzicale.

Când și ultima notă s-a topit ai smuls din curcubeu o orhidee galbenă și-ai prins-o lângă broșa mea. Am vrut să-ți mulțumesc dar am uitat. Ploaia brutală și vântul aspru ne-au alungat pe străzile cu cerșetori zgribuliți. Am refuzat focurile lor sperând la un adăpost mai bun, dar n-am găsit. Un câine ud ne-a chemat sub arcada unui gang. Avea urechile blegi, câțiva ciulini în barbă și mirosea a pufuleți. Furase de la stăpâna lui un inel de aur cu boabe de struguri în loc de pietre, pe care mi l-ai dăruit atunci, în noaptea aia și mi-ai spus un secret.

Și verde s-a făcut curcubeul, verde ca veninul șarpelui ce te-a mușcat de coapsă. Mi-a fost frică să nu te pierd. Am supt veninul, l-am înghițit și m-am transformat în șarpe, te-am încolăcit și-am făcut dragoste până când marea cea albastră s-a revărsat din curcubeu și ne-a umplut gura de scoici. Aici ne-am regăsit. Dintotdeauna mi-am dorit să ne jucăm cu marea împreună, să ne lăsăm udați de spuma ei, sărutările să ne fie sărate ca lacrimile cele vechi. Iar scoicile să scârțâie sub pasul nostru. Sau poate nu e pas, poate că gem de plăcere.

O caracatiță cu lacrimi indigo a fost mișcată de iubirea noastră. Aflase ea de-o plaje pustie, numai bună pentru noi. M-a apucat pe mine într-o mână, pe tine în alta, a luat iubirea, curajul, speranța, răbdarea, lacrimile și râsul și ne-a scufundat în apa rece. A încercat marea să-mi ia răbdarea, a poftit apoi la curajul tău, chiar a izbit un val puternic de iubirea noastră, dar nu a reușit. A încercat disperată să-mi ia iar lacrimile. De data asta nu i-a mers, erai și tu acolo. Și dacă nimic n-a reușit să ia, atunci ne-a dat binecuvântarea ei.

Am știut că ești tu când m-a cuprins șalul violet, o-mbrățișare caldă peste umeri, o sărutare tandră în josul gâtului și franjurii ce-ascund o pată.

Șapte culori. Șapte

Două pete. Noi

IMG_80023383864102